Världens bästa Skagenröra

Vad passar inte en sådan dag som denna, nämligen en Skagenröra

Skagenröra

 

Här kommer recept från Mittkök

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 knippe dill
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • eventuellt 1/2 tsk cognac
  • Till servering:
  • rostat bröd eller bakad potatis
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.
  2. Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.
  3. Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar, samt eventuellt lite cognac.
  4. Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakad potatis, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron.

 

Nu får vi återgå till laptop jobbet, dvs fortsätta att vidare att jobba via internet

 

Med detta önskar vi dig en underbar dag

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s