Julsallad med granatäpple och saltrostad mandel

Hej och välkommen till vår sida. Vill gärna dela med oss en julsallad

Sitter här och surfar runt på Internet samtidigt som vi jobbar online och hittade en julsallad som vi tänkte tillaga till Jul

Recept: Julsallad med granatäpple och saltrostad mandel

Julsallad med granatäpple och saltrostad mandel

4 portioner

Sallad

  • 1 blodgrape
  • 1 granatäpple
  • 1 fänkål

Marinad

  • skal från 1 lime
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk honung
  • salt och peppar

Mandel

  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hel skållad mandel

Garnering

  • 1 kruka mynta

Så här gör du

  1. Sallad: Skala grapefrukten med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor av den. Dela och gröp ur kärnorna ur granatäpplet. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt.
  2. Marinad: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda limeskal och -saft med olivolja och honung. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll marinaden över fänkålen och blanda väl, låt marinera minst 10 minuter.
  4. Mandel: Koka upp vatten och salt. Rosta mandlarna i en het stekpanna och häll sedan på saltvattnet. Låt vattnet ånga av och lägg upp mandlarna på en tallrik.
  5. Sallad: Lägg upp fänkålen på ett fat och strö över grapefruktklyftorna och kärnorna från granatäpplet.
  6. Till garnering: Garnera med myntabladen och strö över de saltrostade mandlarna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s