Det här måste du bara prova

 

 

Hej och välkommen till vår sida

Julen börjar närma sig och det dags för planera julsillen. Förra året gjorde vi en av Ernst Kirchsteiger julsill och den blev jätte god. Så i år kör vi en repris på den igen

Gammeldags inlagd sill med apelsin

 

Gammeldags inlagd sill med apelsin

Foto: Monica Karlstein/TV4

 

Här kommer receptet

Vill du inte göra egen lag, så går det bra att köpa 5 minuter sillfiléer. Det gjorde vi och de blev hur gott som helst

Du behöver

  • 8 stora saltade och urvattnade sillfiléer

Lag

  • 1 del ättika
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten

Kryddning

  • 3 rödlökar
  • 1 stor apelsin
  • 1 msk kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 0,5 purjolök, (det gröna)

Gör så här

  1. Koka upp ättikslagen och låt svalna.
  2. Skär sillen i cm-stora skivor och lägg dem i en form eller bunke.
  3. Häll lagen över sillen.
  4. Skär löken och apelsinen i skivor, strimla purjolöken fint. Strö löken och apelsinskivorna över sillen.
  5. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad.
  6. Häll över allt i glasburkar.

Smaklig måltid

 

 

 

 

 

 

jobbaviainternet 3

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s