Utflykt i höst

Ska barnen iväg på utflykt med skolan, kan man göra en smarrig skink och mozzarellarulle. Tycker man då inte om mozzarella kan man byta ut mot vanlig ost

Eller om man ska ut med familj eller vänner på en picknik så varför inte prova detta recept.

skinkrulle

Skink- & mozzarellarulle

Av linda Andersson Foto Roger Olsson
Festlig brödrulle fylld med italienska smaker – skinka, mozzarella och basilika.10–12 bitar

¼ pkt jäst (ca 12,5 g)
2 ½ dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk rapsolja
6–7 dl siktat dinkelmjöl

Fyllning
2 pkt mozzarella à 125 g
1–2 tomater
100 g skinka i skivor
1 kruka basilika

Garnering
1 ägg
flingsalt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, olja och dinkelmjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

3. Kavla ut degen till en rektangel, ¾–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord.

4. Skär mozzarellan och tomaterna i skivor, ca ½ cm tjocka. Lägg dem och skinkskivorna omlott i en lång rad i mitten på rektangeln. Lägg på basilikablad.

5. Vik ena degsidan över fyllningen. Skär flikar, ca 2 cm breda i den andra degsidan och lägg upp dem runt rullen och fäst på undersidan så att flikarna skapar ett mönster upptill. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

6. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–25 min. Låt det svalna på plåten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s